Chřestový krém s uzeným lososem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Sezóna chřestu je krátká, využijme ji na přípravu tohoto krému...

Chřestový krém s uzeným lososem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
chřest zelený 10 kusů
hladká mouka pšeničná 20 g
mléko nízkotučné, odstředěné 200 ml
losos uzený 50 g
sůl 1 špetka
bylinky čerstvé směs 1 hrst

Postup přípravy

  1. Z každého stonku chřestu odlomíme tuhý konec, který pokrájíme na drobno a povaříme cca 5 minut ve ¾ l vody. Povařený chřest rozmixujeme a přecedíme přes hustý cedník. Tím se zbavíme veškerých tvrdých vlasovitých částí chřestu a získáme vývar.

  2. Do chřestového vývaru vložíme zbylé měkké stonky a povaříme cca 3 minuty.

  3. 6 stonků vyjmeme z vývaru. Spodní části nakrájíme na kolečka a vložíme na dno talířů. Hlavičky si schováme na ozdobu. Na dno talířů přidáme polovinu uzeného lososa nakrájeného na kousky.

  4. Všechny zbylé chřestové stonky rozmixujeme, polévku zahustíme moukou. Nakonec přidáme sůl, mléko a polévku povaříme.

  5. Hotový chřestový krém rozdělíme do dvou připravených talířů s kolečky chřestu a kousky lososa. Navrch naaranžujeme odložené hlavičky chřestu, zbylou polovinu lososa a bylinky.

  6. Tip Losos uzený za studena se do polévky hodí lépe než klasicky uzený za tepla.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů