CHŘESTOVÁ POLÉVKA S KRUTONY

Oli

Skvělá lowcarb polévka v sezóně chřestu. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

CHŘESTOVÁ POLÉVKA S KRUTONY

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
chřest zelený 250 g
cibule sladká, šalotka 2 kusy
pórek 0,3 kusu
máslo čerstvé 2 lžíce
vývar zeleninový domácí 600 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Chřest omyji a odlomím zdřevnatělé konce, dám vařit do vývaru(a přidám ty, které jsem si našetřila z předchozích).Odkrojím špičky, které nechám na ozdobu, zbytek nakrájím na zhruba 3 cm velké kousky, pórek rozpůlím a nakrájím nadrobno, stejně jako cibulku.

  2. Na másle nechám zesklovatět cibuli s pórkem, přidám chřest a restuji asi 5 minut, zaliji vývarem, kde jsem povařila ty konce(ty nepoužiji).Přiklopím a vařím 30 minut, rozmixuji, zjemním smetanou, podle potřeby osolím, opepřím a už hotovou dochutím citronovou šťávou.

  3. Krutony-2 cottage bulky, sušený česnek, olej, hrubá sůl Bulky nakrájím na kostičky, stříknu olejem a v hf opeču cca 10 minut, ještě horké posypu sušeným česnekem a hrubou solí. 3 plátky slaniny opražím v hf.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů