CHŘESTOVÁ POLÉVKA S KRUTONY
Skvělá lowcarb polévka v sezóně chřestu. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Mixér
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
chřest zelený | 250 g |
cibule sladká, šalotka | 2 kusy |
pórek | 0,3 kusu |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 600 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Chřest omyji a odlomím zdřevnatělé konce, dám vařit do vývaru(a přidám ty, které jsem si našetřila z předchozích).Odkrojím špičky, které nechám na ozdobu, zbytek nakrájím na zhruba 3 cm velké kousky, pórek rozpůlím a nakrájím nadrobno, stejně jako cibulku.
-
Na másle nechám zesklovatět cibuli s pórkem, přidám chřest a restuji asi 5 minut, zaliji vývarem, kde jsem povařila ty konce(ty nepoužiji).Přiklopím a vařím 30 minut, rozmixuji, zjemním smetanou, podle potřeby osolím, opepřím a už hotovou dochutím citronovou šťávou.
-
Krutony-2 cottage bulky, sušený česnek, olej, hrubá sůl Bulky nakrájím na kostičky, stříknu olejem a v hf opeču cca 10 minut, ještě horké posypu sušeným česnekem a hrubou solí. 3 plátky slaniny opražím v hf.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů