Chřest s rajčaty, pancettou a křepelčími vajíčky

Adéla Kábelová

Chřest s rajčaty, pancettou a křepelčími vajíčky

Vhodné jako rychlý oběd či večeře.

Postup přípravy

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a chvíli restujeme. Následně přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a opět minutku retujeme. Přidáme na větší kousky nakrájený chřest a cherry rajčata a restujeme doud není chřest na skus, tedy není tvrdý, ale ani ne úplně měkký. Měl by pořád zůstat trochu křupavý.

    Na závěr na pánev přidáme křepelčí vajíčka. Většinou si je nejprve rozklepnu do nějaké nádoby mimo pánev, protože to chce trochu cviku - skořápku je třeba nakrojit nožem. Pánev přiklopím pokličkou dokud nejsou vajíčka hotová. Trvá to opravdu jen chviličku. Celý pokrm osolím, opepřím a můžu podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte