Chlupaté knedlíky - s cuketou a bez lepku
Podávala jsem s kuřecím (vepřovým) na houbách a rozmarýnu, s uzeným a zelím by byly taky skvělé:)). Jsou lehčí a stravitelnější než běžné, celiaci určitě zkuste!
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory konzumní pozdní | 130 g |
cuketa | 130 g |
strouhanka kukuřičná | 100 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
škrob jemný bramborový | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory a cuketu (obojí očištěné) najemno nastrouháme, necháme odležet.
-
Slijeme vodu, přidáme vejce, strouhanku, solamyl, sůl a lžící tvarujeme větší knedlíky.
-
Zavaříme do osolené vroucí vody, vaříme asi 11 minut.
-
Dáme do mísy se sádlem, promícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů