Chlupaté knedlíky - s cuketou a bez lepku

Oli

Podávala jsem s kuřecím (vepřovým) na houbách a rozmarýnu, s uzeným a zelím by byly taky skvělé:)). Jsou lehčí a stravitelnější než běžné, celiaci určitě zkuste!

Chlupaté knedlíky - s cuketou a bez lepku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 130 g
cuketa 130 g
strouhanka kukuřičná 100 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
škrob jemný bramborový 1 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Brambory a cuketu (obojí očištěné) najemno nastrouháme, necháme odležet.

  2. Slijeme vodu, přidáme vejce, strouhanku, solamyl, sůl a lžící tvarujeme větší knedlíky.

  3. Zavaříme do osolené vroucí vody, vaříme asi 11 minut.

  4. Dáme do mísy se sádlem, promícháme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů