Podávala jsem s kuřecím (vepřovým) na houbách a rozmarýnu, s uzeným a zelím by byly taky skvělé:)).
Jsou lehčí a stravitelnější než běžné, celiaci určitě zkuste!
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlíky | |
---|---|
130 g |
130 g |
130 g |
130 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory a cuketu (obojí očištěné) najemno nastrouháme, necháme odležet.
-
Slijeme vodu, přidáme vejce, strouhanku, solamyl, sůl a lžící tvarujeme větší knedlíky.
-
Zavaříme do osolené vroucí vody, vaříme asi 11 minut.
-
Dáme do mísy se sádlem, promícháme.
Makronutrienty
80%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 608 kJ | 1 334 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 319 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,9 g
0,323 g |
61,2 g
0,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,79 SVJ | 6,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,98 g
0,624 g |
4,35 g
1,37 g |
Bílkoviny | 5,1 g | 11,2 g |
Sůl | 0,289 g | 0,635 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů