Pro milovníky hub skvělý rychlý nízkosacharidový oběd, noky můžete použít jako výbornou low carb přílohu.
Děkujeme Kačence Kolníkové za recept :)
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Chlupaté noky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Houby | |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Půlku kedlubny nastrouhat na jemno a osolit - nechat pustit šťávu a tu pak vymačkat. Do mísy dát vymačkanou kedlubnu, přidat 1 vrchovatou lžíci zlaté lněné mouky, 1 zarovnanou lžičku psyllia,1 vajíčko, sůl a špetku sušeného česneku.
-
Všechno vidličkou vymíchat a nechat cca 10 minut odstát, pak lžičkou nabrat těsto rukou vytvarovat noky (šúlance).
Vařit v páře cca 15 minut.
Z tohoto množství jsem měla 11 noků.
-
1 cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle, pak přidáme předem namočené sušené houby i s vodou, sůl, pepř, drcený kmín a dusíme do měka.
Já jsem si to ještě trošku zasypala škvarkama :).
Makronutrienty
35%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 766 kJ | 1 176 kJ |
Kalorická hodnota | 183 kcal | 281 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,1 g
2,3 g |
20,1 g
3,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,31 SVJ | 2,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,89 g
1,95 g |
9,05 g
3 g |
Bílkoviny | 18,1 g | 27,8 g |
Sůl | 1,02 g | 1,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů