Chlupáče s houbama - LC

Chlupáče s houbama - LC

Pro milovníky hub skvělý rychlý nízkosacharidový oběd, noky můžete použít jako výbornou low carb přílohu.

Děkujeme Kačence Kolníkové za recept :)

Postup přípravy

  1. Půlku kedlubny nastrouhat na jemno a osolit - nechat pustit šťávu a tu pak vymačkat. Do mísy dát vymačkanou kedlubnu, přidat 1 vrchovatou lžíci zlaté lněné mouky, 1 zarovnanou lžičku psyllia,1 vajíčko, sůl a špetku sušeného česneku.

  2. Všechno vidličkou vymíchat a nechat cca 10 minut odstát, pak lžičkou nabrat těsto rukou vytvarovat noky (šúlance).

    Vařit v páře cca 15 minut.

    Z tohoto množství jsem měla 11 noků.

  3. 1 cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle, pak přidáme předem namočené sušené houby i s vodou, sůl, pepř, drcený kmín a dusíme do měka.

    Já jsem si to ještě trošku zasypala škvarkama :).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte