Chlupáče s houbama - LC

Pro milovníky hub skvělý rychlý nízkosacharidový oběd, noky můžete použít jako výbornou low carb přílohu. Děkujeme Kačence Kolníkové za recept :)

Chlupáče s houbama - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kedlubna 1 kus
sůl 1 špetka
mouka lněná 1 lžíce
psylium 1 lžička
vajíčka 1 kus
sůl 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 g
vepřové sádlo 1 lžička
cibule 1 kus
houby sušené, směs 2 hrsti
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
vepřové škvarky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Půlku kedlubny nastrouhat na jemno a osolit - nechat pustit šťávu a tu pak vymačkat. Do mísy dát vymačkanou kedlubnu, přidat 1 vrchovatou lžíci zlaté lněné mouky, 1 zarovnanou lžičku psyllia,1 vajíčko, sůl a špetku sušeného česneku.

  2. Všechno vidličkou vymíchat a nechat cca 10 minut odstát, pak lžičkou nabrat těsto rukou vytvarovat noky (šúlance). Vařit v páře cca 15 minut. Z tohoto množství jsem měla 11 noků.

  3. 1 cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle, pak přidáme předem namočené sušené houby i s vodou, sůl, pepř, drcený kmín a dusíme do měka. Já jsem si to ještě trošku zasypala škvarkama :).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů