Chlupáče s houbama - LC
Pro milovníky hub skvělý rychlý nízkosacharidový oběd, noky můžete použít jako výbornou low carb přílohu. Děkujeme Kačence Kolníkové za recept :)
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
mouka lněná | 1 lžíce |
psylium | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 1 g |
vepřové sádlo | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
houby sušené, směs | 2 hrsti |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
vepřové škvarky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Půlku kedlubny nastrouhat na jemno a osolit - nechat pustit šťávu a tu pak vymačkat. Do mísy dát vymačkanou kedlubnu, přidat 1 vrchovatou lžíci zlaté lněné mouky, 1 zarovnanou lžičku psyllia,1 vajíčko, sůl a špetku sušeného česneku.
-
Všechno vidličkou vymíchat a nechat cca 10 minut odstát, pak lžičkou nabrat těsto rukou vytvarovat noky (šúlance). Vařit v páře cca 15 minut. Z tohoto množství jsem měla 11 noků.
-
1 cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle, pak přidáme předem namočené sušené houby i s vodou, sůl, pepř, drcený kmín a dusíme do měka. Já jsem si to ještě trošku zasypala škvarkama :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů