Chlebová placka s tresčími játry
Původně to měl být chleba, ale vznikla z toho spíš placka, ale čím větší placka, tím větší křupavý okraj :), je to splácanina čeho jsem se potřebovala v lednici zbavit, ale moooooc dobrá! Další hokusy pokusy naleznete : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 1h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 115 g |
mozzarella | 125 g |
vláknina bramborová | 100 g |
kmín drcený | 2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše si smícháme v míse na hladké těsto a necháme chvíli odstát. Poté pečeme na 170 stupňů dozlatova (cca hodinu). Dokončení: Chleba -> máslo -> tresčí játra -> jarní cibulka
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů