Chlebová LC bageta z vlašských ořechů
Kořeněná chlebová bageta.
- 1h:45m
- 35 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 35 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 100 g |
mouka lněná | 50 g |
vláknina bambusová | 20 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 18 g |
sůl | 2 lžičky |
ocet jablečný | 2 lžíce |
voda vlažná | 70 ml |
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
kořenicí směs chlebové koření | 1 lžíce |
čerstvý sýr | 200 g |
Postup přípravy
-
Poctivě smícháme všechny suché suroviny, přidáme vše mokré a důkladně promícháme, nejlépe mixérem. Na plech dáme pečící folii nebo papír, lehce poprášíme bambusovou vlákninou a zformujeme přes celý plech bagetu, širokou cca 15 cm a vysokou 3cm. Uděláme zářezy např. lžící a pečeme 50 minut na plechu a dalších 40 min na roštu. Dobu určitě dodržíme, jedině tak dosáhneme téměř suchého pečiva. Necháme v pootevřené troubě vychladnout, aby případná zbytková vlhkost mohla odejít.
-
:)
-
Chlebové koření můžeme nahradit směsí mletého fenyklu a koriandru. Přidávám ještě 1/2 lžičky drceného kmínu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů