Chlebová LC bageta z vlašských ořechů

Lidka

Kořeněná chlebová bageta.

Chlebová LC bageta z vlašských ořechů

Suroviny pro 35 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 100 g
mouka lněná 50 g
vláknina bambusová 20 g
vláknina psyllium, jitrocelová 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 18 g
sůl 2 lžičky
ocet jablečný 2 lžíce
voda vlažná 70 ml
vejce slepičí střední, m 6 kusů
kořenicí směs chlebové koření 1 lžíce
čerstvý sýr 200 g

Postup přípravy

  1. Poctivě smícháme všechny suché suroviny, přidáme vše mokré a důkladně promícháme, nejlépe mixérem. Na plech dáme pečící folii nebo papír, lehce poprášíme bambusovou vlákninou a zformujeme přes celý plech bagetu, širokou cca 15 cm a vysokou 3cm. Uděláme zářezy např. lžící a pečeme 50 minut na plechu a dalších 40 min na roštu. Dobu určitě dodržíme, jedině tak dosáhneme téměř suchého pečiva. Necháme v pootevřené troubě vychladnout, aby případná zbytková vlhkost mohla odejít.

  2. :)

    :)

  3. Chlebové koření můžeme nahradit směsí mletého fenyklu a koriandru. Přidávám ještě 1/2 lžičky drceného kmínu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů