Kořeněná chlebová bageta.
- 1h:45m
- 35 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 18 g |
18 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
70 ml |
70 ml |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Poctivě smícháme všechny suché suroviny, přidáme vše mokré a důkladně promícháme, nejlépe mixérem. Na plech dáme pečící folii nebo papír, lehce poprášíme bambusovou vlákninou a zformujeme přes celý plech bagetu, širokou cca 15 cm a vysokou 3cm. Uděláme zářezy např. lžící a pečeme 50 minut na plechu a dalších 40 min na roštu. Dobu určitě dodržíme, jedině tak dosáhneme téměř suchého pečiva. Necháme v pootevřené troubě vychladnout, aby případná zbytková vlhkost mohla odejít.
-
:)
-
Chlebové koření můžeme nahradit směsí mletého fenyklu a koriandru. Přidávám ještě 1/2 lžičky drceného kmínu.
Makronutrienty
12%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 983 kJ | 241 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 57,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,06 g
0,973 g |
0,997 g
0,239 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,406 SVJ | 0,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
5,3 g |
4,37 g
1,3 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 2,72 g |
Sůl | 2,36 g | 0,579 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů