Chlebík z balkánu
Výborný lowcarb chleba :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Outdoor a trek
- Párty
- Pečení
- Pečivo
- Primal
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 100 g |
vajíčka | 3 kusy |
česnek stroužky | 1 kus |
cibule | 1 kus |
slunečnicová semínka | 2 hrsti |
mouka lněná | 2 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
psylium | 2 lžíce |
koriandr mletý | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Česnek, cibuli a sýr pokrájím, všechny suroviny mixnu v el. sekáčku. Přemístím do mísy, přidám mouky a přášek do pečiva. Sůl ne!
-
Necháme odstát, než se vyhřeje trouba na 190°C. Vytvarujeme mokrýma rukama chleba a posypeme semínky. Pečeme asi 50 minut/190°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů