Zdravé nízkosacharidové pečivo.
Děkujeme Jitce Rybkové za recept :)
- 1h:50m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
20 ml |
20 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
Postup přípravy
-
Čočku propláchněte a nechte ve vodě 12 -24 hodin změknout.
Druhý den ji sceďte a spolu s ostatními surovinami rozmixujte na co nejhladší hmotu.
-
Pokud chcete chleba ozvláštnit, můžete přidat sýr, ořechy, koření, bylinky, olivy, semínka...
Hmotu dejte do formy a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.
-
Posypte sezamem a dejte péct na 180°C/45 minut.
Makronutrienty
61%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 174 kJ | 9 919 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 2 371 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,6 g
2,15 g |
326 g
18,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,86 SVJ | 32,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,4 g
1,62 g |
54,1 g
13,7 g |
Bílkoviny | 18,5 g | 156 g |
Sůl | 0,809 g | 6,83 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů