Low carb (LC) pečivo je jiné než běžné. Ale tento chleba je moc dobrý a voňavý, bez psyllia! Toto je malý bochníček cca 12x20 cm, doporučuji dvojnásobnou dávku.
- 1h:35m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
50 ml |
50 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Prošleháme vajíčka, přidáme tvaroh, postupně všechny ostatní přísady a toto řidší těsto necháme odpočinout 20 minut.
-
Na plech s pečícím papírem utvoříme bochánek (těsto mezitím krásně zhoustlo), poprášíme mandlovou moukou a uděláme šikmé zářezy pro pěkný vzhled.
-
Pečeme asi 70 minut /200°C. Necháme v troubě lehce schladnout, pak položíme na papírovou utěrku.
Krájíme zcela vychladlé, s máslem nemá chybu...
Makronutrienty
15%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 673 kJ | 253 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 60,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,28 g
1,51 g |
1,23 g
0,567 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,328 SVJ | 0,123 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,13 g
3,11 g |
3,43 g
1,17 g |
Bílkoviny | 10 g | 3,77 g |
Sůl | 1,56 g | 0,587 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů