chleba pšeničnožitný z kvásku

babička zahrádková

zdravější verze chleba

chleba pšeničnožitný z kvásku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
voda vlažná 120 g
mouka žitná celozrnná 120 g
mouka pšeničná celozrnná 100 g
chlebová mouka pšeničná 250 g
hladká mouka pšeničná 150 g
jogurt bílý, rostlinná alternativa 50 g
voda vlažná 300 g
sůl 2 lžičky
kmín drcený 2 lžičky
hrubá mouka žitná celozrnná 20 g
voda vlažná 20 ml

Postup přípravy

  1. kvásek nechat pracovat 10 až 12 hod., potom smíchat s vodou a moukami, hodinu nechat stát, pak osolit, okmínovat propracovat v robotu, nechat kynout s pulhodinovými překlady 3 hodiny, těsto má zdvojnásobit svůj objem. Popřekládat těsto na vále a vložit na 1 hod a půl do ošatky kynout. Péci můžete v remosce 50 minut. Nebo ve vyhřaté troubě v rozpáleném pekáči 20 min. na 250 stupňů, pak 40 minut na 190 stupňů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů