Báječný lowcarb chleba, uvnitř suchý a vláčný.
Děkujeme za krásný recept Jozefu Kabátovi :)
- 1h:20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
180 g |
180 g |
50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g |
15 g |
15 g |
15 g |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
4 kusy |
4 kusy |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Goudu jsem nastrouhal na hrubém struhadle a smíchal se všemi suchými potravinami. Vedle jsem tyčovým mixérem rozmixoval mozzarellu a vejce, smíchal se suchou směsí, dobře vyhnětl rukou a nechal 15 minut odpočinout.
-
Vytvaroval pecen, uhladil pomocí mokrých rukou a udělal navrchu zářezy. Pekl jsem 60 minut v rozpálené troubě na 180 °C. Výborný voňavý chléb, uvnitř absolutně suchý!
Mouku lze použít i jinou, jakou máte rádi. Semínka a sýr také.
Makronutrienty
19%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 415 kJ | 1 157 kJ |
Kalorická hodnota | 338 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,86 g
3,38 g |
8,06 g
2,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,986 SVJ | 0,806 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,8 g
7,71 g |
21,9 g
6,3 g |
Bílkoviny | 16,6 g | 13,6 g |
Sůl | 2,69 g | 2,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů