Chilli con carne z jednoho hrnce

Jídelní plán

Máme pro vás recept na voňavé chilli con carne. Rychlé, zdravé a dobré jídlo plné bílkovin. Navíc je skoro bez práce. S přílohou vyjde na 4 porce:)

Chilli con carne z jednoho hrnce

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
fazole černé 100 g
hovězí mleté maso 250 g
paprika sladká mletá 1 lžíce
kořenicí směs na guláš 1 lžíce
česnek 4 stroužky
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 300 g
kořenicí směs mexická 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,7 lžičky

Postup přípravy

  1. Fazole den předem propláchneme a namočíme. Maso si orestujeme na pánvi, přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek a dusíme. Fazole uvaříme do měkka - trvá to cca 60 minut. V tlakovém hrnci jsou velké fazole hotové za cca 35 minut. Přidáme do masové omáčky, dokořeníme paprikou, kořením na guláš, můžeme také přidat oregáno, směs na tacos nebo jiné koření v mexickém stylu. Nakonec dochutíme solí a pepřem, dle chuti:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů