Chilli con carne s batáty

Adéla Kábelová

Chilli con carne s batáty

Jednoduché jídlo plné chutí, které lze připravit s různými variacemi. V tomto receptu jsem použila jako přílohu batáty, ale můžeme klidně použít třeba dýni. Také můžeme dýni nebo batáty nakrájet na kostičky a přidat přímo do chilli. Nebo i fazole. Klidně můžeme jíst i samotné chilli třeba se sýrem a plátky avokáda

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo ghí a přidáme mleté maso - zprudka zarestujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a směs koření na chilli con carne (můžeme si ji i připravit doma sami - typicky obsahuje chilli prášek, sladkou/pálivou/uzenou papriku, oregano, římský kmín, koriandr, česnekový a cibulový prášek).

    Směs dobře promícháme a chvíli restujeme. Pak vše přesuneme do pomalého hrnce, přidáme konzervu rajčat, osolíme a vaříme na vyšší stupeň cca 4 hodiny.

    Batáty nakrájíme na kolečka, přidáme olej a koření dle chuti (já mám ráda sůl, pepř, uzenou papriku, česnekový a cibulový prášek). Promícháme a dáme je na pečící papír do trouby na horkovzduch, 200 stupňů, na cca 20-30 minut.

    Hotové chilli ozdobíme červenou cibulkou a kyselou okurkou.

    TIP - pokud nemáme pomalý hrnec, můžeme pokrm připravit i v normálním hrnci a na vaření stačí 1-2 hodiny, aby se chutě dobře spojily.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte