Výborný lowcarb dezeert či snídaně, rychlé a zdravé.
Děkujeme Petře Šenkové za recept :)
- 33m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Spodní vrstva | |
---|---|
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Vrchní vrstva | |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml |
200 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Spodní vrstva:
- vše vymíchat a nalít na spodní část skleničky - na 30 min do lednice
Vrchní vrstva:
- vše v mixeru vymixujeme a poté nalijeme na spodní vrstvu.
Necháme min 3 hodiny v lednici (úplně nejlépe přes noc), zdobíme ovocem.
Makronutrienty
40%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 794 kJ | 2 534 kJ |
Kalorická hodnota | 190 kcal | 606 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,2 g
1,45 g |
42,1 g
4,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,32 SVJ | 4,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
8,75 g |
52,5 g
27,9 g |
Bílkoviny | 3,5 g | 11,2 g |
Sůl | 0,149 g | 0,476 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů