Kokosový puding s mandlovou čepičkou je výborná svačinka nebo v hezké skleničce i atraktivní dezert. Pokud míříte na málo sacharidů, můžete si ho ještě ozdobit čerstvě ušlehanou šlehačkou a zasypat mandlovými lupínky:) Mňam:)
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
2 hrnky |
2 hrnky |
sladíme podle chuti - za nás to ani není potřeba 1 g |
1 g |
100 g |
100 g |
8 lžiček |
8 lžiček |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Z hrníčku chia semínek si necháme dvě lžičky do mangové směsi. Zbytek rozmícháme se stevií a kokosovým mlékem.
Rozdělíme do skleniček a necháme v chladničce nabobtnat.
Mango rozmixujeme se šťávou z jednoho pomeranče. Přidáme dvě lžičky chia semínek a rozmícháme. Opatrně přeneseme lžící na nabobtnanou kokosovou směs. Vrátíme do lednice.Jakmile obě vrsty nabobtnají, můžeme podávat.
Zdobíme kopečkem šlehačky a mandličkami. Pokud dělám svačinku dětem do školy, přidám smetanu do kokosové vrstvy a mandličky do mangové směsi.
Makronutrienty
30%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 999 kJ | 2 211 kJ |
Kalorická hodnota | 239 kcal | 529 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
3,43 g |
23,8 g
7,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 2,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,2 g
14,6 g |
47 g
32,4 g |
Bílkoviny | 3,76 g | 8,33 g |
Sůl | 0,119 g | 0,263 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů