Zkuste tento můj nízkosacharidový koláč...dezert pro návštěvu, snídani ke kávě...
@veseleavokado
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
140 g |
140 g |
110 g |
110 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Ovocná náplň | |
200 g |
200 g |
400 g |
400 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
6 kusů |
6 kusů |
Krém | |
300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
250 g |
250 g |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Ještě | |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 10 g |
10 g |
Jahodová LC marmeláda 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Suroviny na korpus smícháme a vypracujeme v těsto. Necháme alespoň 30 min odležet v chladu.
Formu vymažeme máslem a vysypeme odtučněnou mandlovou moukou.
-
Těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry a přeneseme do formy. Těsto tam můžeme i namačkat. Propíchneme sem tam vidličkou a
Pečeme na 180°C cca 6 min a dopečeme na 160°C dalších 10 min.
Necháme vychladit a pomažeme domácí marmeládou. (Jahodová)
-
Ovocnou náplň připravíme zahřátím ovoce v hrnci. Podlijeme vodou a osladíme. Želatinu připravíme dle návodu a přidáme do teplého (ne horkého) rozvaru. Nalijeme na připravený korpus a dáme na chvíli do mrazáku zatuhnout.
-
Krémovou náplň připravíme zahřátím všech surovin, kromě želatiny. Směs nesmíme vařit, musí být jen tekutá. Nakonec přidáme želatinu připravenou dle návodu výrobce a nalijeme na ovocnou vrstvu.
Necháme zatuhnout a ozdobíme dle volby (*mrazem sušené ovoce a rozmarýn)
Makronutrienty
29%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 098 kJ | 1 768 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 422 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,4 g
3,4 g |
18,4 g
5,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,14 SVJ | 1,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,3 g
8,34 g |
35,8 g
13,4 g |
Bílkoviny | 6,23 g | 10 g |
Sůl | 0,063 g | 0,102 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů