Cheesecake s karamelem - LC
Oblíbený dort v lowcarb provedení, vždy chutná a nezklame. Děkujeme za krásný recept Kristýně Šulákové :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Halloween
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 120 g |
mouka kokosová | 80 g |
máslo čerstvé | 100 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
zakysaná smetana | 200 g |
vajíčka | 1 kus |
mouka kokosová | 15 g |
máslo čerstvé | 70 g |
xylitol | 70 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
citrónová šťáva | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vypracovat těsto, vmačkat do formy a péct 10 minut cca na 170°. Nechat vychladnout. Jde i nechat bez pečení, podle vaší chuti. I tak bude výborný.
-
Vše na krém smíchat, dát na korpus a péct 50 minut na 160°. Nechat vychladnout v troubě.
-
Máslo a sladidlo na mírném plameni rozpustíme, až začne hnědnout, přilijeme smetanu a vaříme několik minut, než začne vznikat karamel. Nalijeme na krém a necháme vychladit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů