Oblíbený dort v lowcarb provedení, vždy chutná a nezklame.
Děkujeme za krásný recept Kristýně Šulákové :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 22 cm | |
---|---|
120 g |
120 g |
80 g |
80 g |
100 g |
100 g |
Krém | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
15 g |
15 g |
Karamel | |
70 g |
70 g |
70 g |
70 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vypracovat těsto, vmačkat do formy a péct 10 minut cca na 170°. Nechat vychladnout.
Jde i nechat bez pečení, podle vaší chuti. I tak bude výborný.
-
Vše na krém smíchat, dát na korpus a péct 50 minut na 160°. Nechat vychladnout v troubě.
-
Máslo a sladidlo na mírném plameni rozpustíme, až začne hnědnout, přilijeme smetanu a vaříme několik minut, než začne vznikat karamel.
Nalijeme na krém a necháme vychladit.
Makronutrienty
22%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 405 kJ | 1 657 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 396 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
3,06 g |
12,7 g
3,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 1,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,7 g
13,5 g |
35,1 g
15,9 g |
Bílkoviny | 8,62 g | 10,2 g |
Sůl | 0,097 g | 0,114 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů