Cheesecake s jahodovým želé

Lahodný lowcarb dezert, který vám zachutná! Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)

Cheesecake s jahodovým želé

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 100 g
len, lněné semínko mleté 50 g
mák mletý 50 g
vajíčka 1 kus
máslo čerstvé 50 g
tvaroh měkký polotučný 250 g
skyr, přírodní 250 g
zakysaná smetana 2 lžíce
vajíčka 1 kus
xylitol, cukr březový 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
citrónová kůra 1 lžička
mražené jahody 200 g
xylitol, cukr březový 2 lžičky
agar 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Korpus: 200g mletých semínek a ořechů, lze použít cokoliv, dávala jsem i mletý mák, 1 celé vejce, 50 g rozpuštěného másla, kdo chce,může si přidat sladidlo, mně to chutná tak bez sladidla. Uděláme těsto a vlhkou rukou vtlačíme do formy, propícháme a dáme na cca 10 minut předpéct do trouby.

  2. Mezi tím si připravíme tvaroh: 250 g tvarohu, 250 g skyru, 2 PL zakysané smetany, 1 vejce, sladidlo dle chuti, trochu citronové šťávy a kůry. Směs vylijeme na předpečený korpus a dopečeme. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.

  3. Zatím si uděláme jahodovou směs - rozmixovala jsem jahody, které jsem měla ještě v mrazáku(nechala jsem je povolit) a v kastrůlku jsem povařila s troškou sladidla a agaru - směs s agarem musí projít varem. Odstavila jsem a po chvilce nalila na vychladlý cheesecake, dát do lednice ztuhnout. Ozdobené zakysankou.vysokoprocentní čokoládou a lyofilizovanými jahodami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů