Cheesecake s jahodovým želé
Lahodný lowcarb dezert, který vám zachutná! Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Snídaně
- Valentýn
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 100 g |
len, lněné semínko mleté | 50 g |
mák mletý | 50 g |
vajíčka | 1 kus |
máslo čerstvé | 50 g |
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
skyr, přírodní | 250 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
vajíčka | 1 kus |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
citrónová kůra | 1 lžička |
mražené jahody | 200 g |
xylitol, cukr březový | 2 lžičky |
agar | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus: 200g mletých semínek a ořechů, lze použít cokoliv, dávala jsem i mletý mák, 1 celé vejce, 50 g rozpuštěného másla, kdo chce,může si přidat sladidlo, mně to chutná tak bez sladidla. Uděláme těsto a vlhkou rukou vtlačíme do formy, propícháme a dáme na cca 10 minut předpéct do trouby.
-
Mezi tím si připravíme tvaroh: 250 g tvarohu, 250 g skyru, 2 PL zakysané smetany, 1 vejce, sladidlo dle chuti, trochu citronové šťávy a kůry. Směs vylijeme na předpečený korpus a dopečeme. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
-
Zatím si uděláme jahodovou směs - rozmixovala jsem jahody, které jsem měla ještě v mrazáku(nechala jsem je povolit) a v kastrůlku jsem povařila s troškou sladidla a agaru - směs s agarem musí projít varem. Odstavila jsem a po chvilce nalila na vychladlý cheesecake, dát do lednice ztuhnout. Ozdobené zakysankou.vysokoprocentní čokoládou a lyofilizovanými jahodami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů