Lahodný lowcarb dezert, který vám zachutná!
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Náplň | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Želé | |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus: 200g mletých semínek a ořechů, lze použít cokoliv, dávala jsem i mletý mák, 1 celé vejce, 50 g rozpuštěného másla, kdo chce,může si přidat sladidlo, mně to chutná tak bez sladidla. Uděláme těsto a vlhkou rukou vtlačíme do formy, propícháme a dáme na cca 10 minut předpéct do trouby.
-
Mezi tím si připravíme tvaroh: 250 g tvarohu, 250 g skyru, 2 PL zakysané smetany, 1 vejce, sladidlo dle chuti, trochu citronové šťávy a kůry. Směs vylijeme na předpečený korpus a dopečeme. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
-
Zatím si uděláme jahodovou směs - rozmixovala jsem jahody, které jsem měla ještě v mrazáku(nechala jsem je povolit) a v kastrůlku jsem povařila s troškou sladidla a agaru - směs s agarem musí projít varem.
Odstavila jsem a po chvilce nalila na vychladlý cheesecake, dát do lednice ztuhnout. Ozdobené zakysankou.vysokoprocentní čokoládou a lyofilizovanými jahodami.
Makronutrienty
27%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 874 kJ | 672 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,48 g
2,93 g |
7,28 g
2,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,948 SVJ | 0,728 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
4,48 g |
12,1 g
3,44 g |
Bílkoviny | 9,68 g | 7,44 g |
Sůl | 0,105 g | 0,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů