Cheesecake - LC
Báječný a zdravý lowcarb dezert, plný bílkovin a bez cukru! Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy směs jader | 200 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 80 g |
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
ricotta | 200 g |
vajíčka | 2 kusy |
prášek proteinový, vanilka | 1 lžíce |
jahody | 10 kusů |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 50 g |
skyr, přírodní | 150 g |
jahody | 6 kusů |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 10 g |
Postup přípravy
-
200 g směsi ořechů a semínek(mletých), 1PL kakaa, 80 g rozpuštěného másla(kdo chce, přidá sladidlo dle chuti, my jsme doma zvyklí minimálně přislazovat)-namačkáme do formy(průměr 25cm) a dáme předpéct na cca 15 minut.
-
Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň:1 měkký tvaroh polotučný, 1 riccota, 2 celá vejce, 1PL vanilkového proteinu-vylít na předpečený korpus a poklást ovocem(měla jsem jahody), vrátíme do trouby a upečeme, dáme vychladnout.
-
Na vychladlé čokoládovou vrstvu-1 šlehačka zahřát a nechat v ní rozpustit 50 g vysokoprocentní čokolády, vmícháme 150 g skyru a pomažeme, dozdobíme ovocem a čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů