Báječný a zdravý lowcarb dezert, plný bílkovin a bez cukru!
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 25cm | |
---|---|
můžete část nahradit semínky - vše pomlet 200 g |
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
80 g |
80 g |
Náplň | |
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 kusů |
10 kusů |
Poleva | |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
6 kusů |
6 kusů |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
200 g směsi ořechů a semínek(mletých), 1PL kakaa, 80 g rozpuštěného másla(kdo chce, přidá sladidlo dle chuti, my jsme doma zvyklí minimálně přislazovat)-namačkáme do formy(průměr 25cm) a dáme předpéct na cca 15 minut.
-
Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň:1 měkký tvaroh polotučný, 1 riccota, 2 celá vejce, 1PL vanilkového proteinu-vylít na předpečený korpus a poklást ovocem(měla jsem jahody), vrátíme do trouby a upečeme, dáme vychladnout.
-
Na vychladlé čokoládovou vrstvu-1 šlehačka zahřát a nechat v ní rozpustit 50 g vysokoprocentní čokolády, vmícháme 150 g skyru a pomažeme, dozdobíme ovocem a čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
21%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 931 kJ | 1 362 kJ |
Kalorická hodnota | 223 kcal | 326 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,19 g
3,86 g |
10,5 g
5,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,719 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,6 g
7,66 g |
27,2 g
11,2 g |
Bílkoviny | 8,25 g | 12,1 g |
Sůl | 0,089 g | 0,131 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů