Nedostižná chuť, bezlepkovost nikdo nepozná.
Je to kalorická bomba, ale tak strašně dobrá....:)
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
200 g |
200 g |
70 g |
70 g |
Náplň | |
250 g |
250 g |
350 g |
350 g |
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy průměru 22 cm(napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
-
Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
-
Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
-
Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
Makronutrienty
46%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 507 kJ | 1 890 kJ |
Kalorická hodnota | 360 kcal | 452 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,3 g
23,2 g |
34,2 g
29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,73 SVJ | 3,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
11,3 g |
32,5 g
14,2 g |
Bílkoviny | 5,7 g | 7,14 g |
Sůl | 0,224 g | 0,281 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů