CHEESCAKE Dýňový nepečený Low Carb
Dýňový LC nepečený cheescake je další z řady LC dezertů, který rychlý a výborný.
- 2h
- 12 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Dorty
- Evropská
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Valentýn
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
datle sušené | 20 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 20 g |
skořice | 1 špetka |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 10 g |
máslo čerstvé | 120 g |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
kokos sušený, strouhaný | 50 g |
dýňové pyré | 500 g |
mascarpone | 250 g |
ricotta, syrovátkový sýr | 250 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 30 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
skořice mletá | 1 špetka |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 15 g |
želatina | 15 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 20 g |
kokos sušený, chipsy | 10 g |
máslo čerstvé | 120 g |
Postup přípravy
-
1.Nejprve si připravíme dýňové pyré a to buď upečením dýně hokaido v troubě na olivovém oleji nebo uvařením dýně a následným rozmixováním na hladkou kaši.Pyré necháme pořádně vychladnout. Dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme pečícím papírem a okraje fresh folií,bude tak po stranách krásně hladký.
-
2. Do mixéru dáme 4 vetší datle bez pecky,2 lžíce sladidla dle diety,špetku skořice, 3 kostky vysokoprocentní čokolády(85%) a 120g změklého másla.Pořádně rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme 100g mletých ořechů a 50g strouhaného kokosu.Vzniklé těsto hezky upěchujeme do připravené formy a dáme a chvilku ztuhnout do lednice , případně do mrazáku pro rychlejší ztuhnutí.
-
3.Mezitím si připravíme náplň.Ta se skládá z 500g dýňového pyré,250 g mascarpone, 250g ricotty, 4 lžic sladidla,vanilkové esence,špetky skořice.Pořádně rozmixujeme,ještě přidáme strouhanou vysokoprocentní čokoládu a nakonec vmícháme želatinu na 500ml tekutiny.My použili od Vitany, želatinu na krémy.
-
4. Vlijeme na ztuhlý korpus a opět necháme vychladit. Navrch jsme použili LC karamel,který jsme uvařili ze 120g másla a 4 lžic sladidla,ale můžete použít třeba i opět čokoládu ,kterou rozpustíte s máslem. Nakonec jsme ozdobili sekanými vlašskými ořechy a kokosovými chipsy:-) Náš tip: pyré si připravte několik hodin nebo den dopředu aby bylo pořádně vychladlé! Hotový dort nechte ztuhnout v lednici nejlépe přes noc:-) Je výborný:-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů