CHEESCAKE Dýňový nepečený Low Carb

Food by Heart

Dýňový LC nepečený cheescake je další z řady LC dezertů, který rychlý a výborný.

CHEESCAKE Dýňový nepečený Low Carb

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
datle sušené 20 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g
skořice 1 špetka
čokoláda hořká, 80 - 90% 10 g
máslo čerstvé 120 g
ořechy vlašské mleté 100 g
kokos sušený, strouhaný 50 g
dýňové pyré 500 g
mascarpone 250 g
ricotta, syrovátkový sýr 250 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 30 g
vanilkový extrakt 1 lžička
skořice mletá 1 špetka
čokoláda hořká, 80 - 90% 15 g
želatina 15 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g
kokos sušený, chipsy 10 g
máslo čerstvé 120 g

Postup přípravy

  1. 1.Nejprve si připravíme dýňové pyré a to buď upečením dýně hokaido v troubě na olivovém oleji nebo uvařením dýně a následným rozmixováním na hladkou kaši.Pyré necháme pořádně vychladnout. Dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme pečícím papírem a okraje fresh folií,bude tak po stranách krásně hladký.

  2. 2. Do mixéru dáme 4 vetší datle bez pecky,2 lžíce sladidla dle diety,špetku skořice, 3 kostky vysokoprocentní čokolády(85%) a 120g změklého másla.Pořádně rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme 100g mletých ořechů a 50g strouhaného kokosu.Vzniklé těsto hezky upěchujeme do připravené formy a dáme a chvilku ztuhnout do lednice , případně do mrazáku pro rychlejší ztuhnutí.

  3. 3.Mezitím si připravíme náplň.Ta se skládá z 500g dýňového pyré,250 g mascarpone, 250g ricotty, 4 lžic sladidla,vanilkové esence,špetky skořice.Pořádně rozmixujeme,ještě přidáme strouhanou vysokoprocentní čokoládu a nakonec vmícháme želatinu na 500ml tekutiny.My použili od Vitany, želatinu na krémy.

  4. 4. Vlijeme na ztuhlý korpus a opět necháme vychladit. Navrch jsme použili LC karamel,který jsme uvařili ze 120g másla a 4 lžic sladidla,ale můžete použít třeba i opět čokoládu ,kterou rozpustíte s máslem. Nakonec jsme ozdobili sekanými vlašskými ořechy a kokosovými chipsy:-) Náš tip: pyré si připravte několik hodin nebo den dopředu aby bylo pořádně vychladlé! Hotový dort nechte ztuhnout v lednici nejlépe přes noc:-) Je výborný:-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů