Ceviche - lososový salát s avokádem

Jídelní plán

Recept na cerviche, vynikající lososový salát s avokádem, jsem si přivezla z Norska. Je víc než moc dobrý. Určitě ho vyzkoušejte. Je to rychlá a zdravá večeře. Parádu udělá i jako zajímavý předkrm na slavnostním stole.

Ceviche - lososový salát s avokádem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
losos filet 300 g
limetka 3 kusy
mango 100 g
avokádo 1 kus
cibulka jarní, sečka 3 kusy
chilli lusky celé 1 kus
olivový olej panenský 1 lžíce
koriandr čerstvý nať 1 hrst
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Lososa nakrájejte na kostky, cca 1,5 cm. Promíchejte v misce s limetkovou šťávou, zakryjte a nechte 20 minut odstát. Šťáva maso ochutí, ale také „uvaří“- během marinování se změní struktura bílkovin v mase podobně jako při tepelné úpravě. Mezitím si nakrájejte na kostičky mango, avokádo, na kousky koriandr, cibulku a chilli - s tím opatrně - podle chuti. Marinované maso promíchejte s ostatními surovinami. Podávejte chlazené:) Dozdobit můžete světlým nebo tmavým sezamem:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů