Ceviche - lososový salát s avokádem
Recept na cerviche, vynikající lososový salát s avokádem, jsem si přivezla z Norska. Je víc než moc dobrý. Určitě ho vyzkoušejte. Je to rychlá a zdravá večeře. Parádu udělá i jako zajímavý předkrm na slavnostním stole.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Chuťovky a kanapky
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Primal
- Předkrmy
- Silvestr
- Skandinávská
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 300 g |
limetka | 3 kusy |
mango | 100 g |
avokádo | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 3 kusy |
chilli lusky celé | 1 kus |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
koriandr čerstvý nať | 1 hrst |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Lososa nakrájejte na kostky, cca 1,5 cm. Promíchejte v misce s limetkovou šťávou, zakryjte a nechte 20 minut odstát. Šťáva maso ochutí, ale také „uvaří“- během marinování se změní struktura bílkovin v mase podobně jako při tepelné úpravě. Mezitím si nakrájejte na kostičky mango, avokádo, na kousky koriandr, cibulku a chilli - s tím opatrně - podle chuti. Marinované maso promíchejte s ostatními surovinami. Podávejte chlazené:) Dozdobit můžete světlým nebo tmavým sezamem:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů