ČEVABČIČI VE SLANINĚ A TEPLÝ NĚMECKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Danula

Pokrmy z mletého masa jsou u nás doma velice oblíbené. A což teprve, když mám možnost nechat si u řezníka pomlít maso na počkání a podle vlastního výběru. To prostě nemá chybu.

ČEVABČIČI VE SLANINĚ A TEPLÝ NĚMECKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 600 g
brambory konzumní pozdní 1 kus
sýr eidam 45%, strouhaný 100 g
vajíčka 2 kusy
česnek stroužky 3 kusy
cibulka jarní, sečka 2 kusy
strouhanka 3 lžíce
směs koření na mleté maso 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
slanina anglická 200 g
brambory vařené ve slupce 1 kg
olej řepkový 1 lžíce
cibule 2 kusy
nakládané kyselé okurky 3 kusy
hořčice plnotučná 2 lžičky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso důkladně promícháme se solí, kořením, česnekem, cibulkou, strouhankou, vejci a sýrem. Hotovou směs necháme v lednici rozležet nejlépe do druhého dne.

  2. Pak tvoříme vlhkýma rukama podlouhlé šišky, které obalíme v anglické slanině a skládáme do pekáčku. Jen lehce podlijeme vodou a pečeme zakryté na 180 stupňů asi 15 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy.

  3. Teplý bramborový salát: cca 1kg brambor uvaříme ve slupce, ihned zchladíme, oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem nebo projedeme na kolečku jako na klasický salát . Na oleji necháme zesklovatět 2 nadrobno pokrájené větší cibule a hned ještě teplé i se zbytkem oleje přidáme k bramborám. Pak přisypeme ještě asi 3 na kostičky pokrájené sterilované okurky, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice, trochu nálevu z okurek, sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů