Čevabčiči s celerovou kaší

Oli

Čevabčiči s celerovou kaší

Oblíbené, celkem rychlé lowcarb jídlo, zdravěji a velmi chutně.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. V sekáčku jsem opravdu hodně, až vznikla fáše, rozsekal tučné od šunky. Stejně tak jsem rozsekal cibuli a česnek, nastrouhal mozzarellu a vše dokonale prohnětl rukou a ochutil kořením. V dlaních vytvořil 12 ks válečků a pekl na sucho ve skleněném pekáčku na 180 °C do zezlátnutí. Maso lehce pustilo šťávu, tuk.

  2. Celer jsem očistil, nakrájel na větší kostky, osolil, opepřil a lehce posypal kurkumou. Přidal ghí a pekl na 200 °C na plechu do úplného změknutí. Přendal do misky, přidal trochu másla a po troškách, při mixováním tyčovým mixérem, přidával smetanu.

    S kyselou okurkou a rajčetem.

  3. Celer je lepší pečený, lépe chutná a ztratí trochu vody, na rozdíl od vařeného ve vodě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte