Čevabčiči či pljeskavica - LC

Můžete tomu říkat pljeskavica nebo čevabčiči nebo prostě válečky z mletého masa...rychlé a u nás oblíbené lowcarb jídlo. Recept od Aleny Vaňousové, děkujeme :)

Čevabčiči či pljeskavica - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
vajíčka 2 kusy
zakysaná smetana 100 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
cibule 1 kus
vepřové sádlo 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
bylinky čerstvé směs 1 hrst
mouka dýňová 10 g
dýně máslová 400 g
sůl 1 lžička
chilli sušené mleté 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
vepřové sádlo 1 lžička

Postup přípravy

  1. Směs: půl kila mletého směs hovězího a vepřového, 2 vejce, cca 100 g jogurtu nebo zakysané smetany, sůl, pepř, osmažená cibule, 2 stroužky česneku, nasekaná petrželka, majoránka, tymián (vše čerstvé z balkónu, ale může být i sušené). Na zahuštění jsem přidala cca 1 lžíci dýňové mouky (může být i lněná nebo slunečnicová).

  2. Masovou směs jsem měla připravenou v lednici od rána. Když nastal hlad, tvořila jsem z masa válečky o velikosti palce a smažila jsem je na pánvi stejně jako jsem na druhé pánvi připravila máslovou dýni cca 400 g, oloupanou, vydlabanou a nakrájenou na kostky se solí, trochou chilli a sušeného česneku.

  3. Kdybych měla víc času, dala bych oboje upéct do trouby nebo na gril. Podávala jsem s dijonskou hořčici a s pikantním ajvarem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů