Čevabčiči či pljeskavica - LC

Čevabčiči či pljeskavica - LC

Můžete tomu říkat pljeskavica nebo čevabčiči nebo prostě válečky z mletého masa...rychlé a u nás oblíbené lowcarb jídlo.

Recept od Aleny Vaňousové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Směs: půl kila mletého směs hovězího a vepřového, 2 vejce, cca 100 g jogurtu nebo zakysané smetany, sůl, pepř, osmažená cibule, 2 stroužky česneku, nasekaná petrželka, majoránka, tymián (vše čerstvé z balkónu, ale může být i sušené). Na zahuštění jsem přidala cca 1 lžíci dýňové mouky (může být i lněná nebo slunečnicová).

  2. Masovou směs jsem měla připravenou v lednici od rána. Když nastal hlad, tvořila jsem z masa válečky o velikosti palce a smažila jsem je na pánvi stejně jako jsem na druhé pánvi připravila máslovou dýni cca 400 g, oloupanou, vydlabanou a nakrájenou na kostky se solí, trochou chilli a sušeného česneku.

  3. Kdybych měla víc času, dala bych oboje upéct do trouby nebo na gril. Podávala jsem s dijonskou hořčici a s pikantním ajvarem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte