Česnekové řízky
Trochu pikantnější verze klasických řízků - původně se prý recept jmenoval židovské řízky a dělaly se z uzeného masa. Já jsem udělala z krkovice a byla to dobrota. Výborná úprava masa, která je vhodná jak na vepřové, tak na kuřecí, krůtí i uzené maso.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 300 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 2 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 50 g |
strouhanka | 150 g |
pepř černý mletý | 2 špetky |
olej řepkový | 200 ml |
Postup přípravy
-
Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete nastrouhaným česnekem
-
Počesnekované maso obalte klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka
-
Smažte po obou stranách dozlatova a po usmažení nechte okapat na ubrousku
-
Podávejte s bramborami, salátem nebo bramborovou kaší
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů