Česnekové řízky

Michaela Rau

Trochu pikantnější verze klasických řízků - původně se prý recept jmenoval židovské řízky a dělaly se z uzeného masa. Já jsem udělala z krkovice a byla to dobrota. Výborná úprava masa, která je vhodná jak na vepřové, tak na kuřecí, krůtí i uzené maso.

Česnekové řízky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 300 g
česnek stroužky 2 kusy
sůl 2 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
hladká mouka pšeničná 50 g
strouhanka 150 g
pepř černý mletý 2 špetky
olej řepkový 200 ml

Postup přípravy

  1. Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete nastrouhaným česnekem

  2. Počesnekované maso obalte klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka

  3. Smažte po obou stranách dozlatova a po usmažení nechte okapat na ubrousku

  4. Podávejte s bramborami, salátem nebo bramborovou kaší

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů