Česnekové krevety

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Česnekové krevety

My Češi nemáme příliš ve zvyku zařazovat do jídelníčku mořské plody, což je velká škoda. Například krevety jsou velmi chutné a obsahují velké množství bílkovin, zdravých tuků, minerálů a antioxidantů a při tom jen málo kalorií.

Jako příloha k česnekovým krevetám se hodí například cuketové špagety nebo květáková rýže.

Postup přípravy

  1. Na pánev dáme lžíci másla, lžíci oleje a prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek.

  2. Necháme minutu rozvonět, přidáme krevety, osolíme a hodně opepříme, ideálně čerstvě mletým pepřem.

  3. Do pánve ještě vymačkáme šťávu z jednoho citrónu a pár minut osmahneme.

  4. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou petržel a promícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte