- 2h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 hrnky |
3 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Na potření | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Trošku vody z hrnku odlejem na přípravu kvásku,přidáme droždí a cukr,necháme vzejít..
-
V míse vše pak smícháme v těsto,necháme cca hoďku vykynout,pak děláme kuličky,na plechu ještě půl hodinky necháme vykynout,troubu předehřejem na 180stupňů,uděláme nožem křížky na vrchu a potřem vajíčkem.
-
Upečem do zlatova,zhruba půl hodinky a teplé potřem:trocha oleje s prolisovaným česnekem a bylinkovou solí.
Makronutrienty
73%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 295 kJ | 927 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 222 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
48,5 g
0,342 g |
34,7 g
0,245 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,85 SVJ | 3,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,84 g
0,682 g |
7,05 g
0,489 g |
Bílkoviny | 8,2 g | 5,87 g |
Sůl | 1,15 g | 0,823 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů