Recept na česnekovou foccaciu je trochu jiný, než znáte - tahle je bez mouky a tím pádem i přirozeně bez lepku.
Je vhodná pro nízkosacharidové stravování (low carb) i jeho přísnější keto variantu.
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
nastrouhat 200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 stroužky |
3 stroužky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
natrhaného na jednotlivé lístky 2 snítky |
2 snítky |
Postup přípravy
-
Předehřejte si troubu na 200°C.
-
Strouhanou mozzarellu společně se sýrem přendejte na pánev. Za občasného promíchání zahřejte, dokud se sýry nerozpustí a nespojí.
Přidejte zbytek ingrediencí, kromě posledních čtyřech surovin a promíchejte.
-
Těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem, gumovou stěrkou rovnoměrně roztáhněte do tvaru kruhu, tak aby zůstalo dostatečně vysoké a na pár místech propíchněte vidličkou.
Vložte do trouby a pečte 12 minut.
-
Poté foccaciu zakápněte olivovým olejem, posypejte nasekaným česnekem a tymiánem, osolte. Vraťte zpět do trouby na dalších 10 minut.
Před podáváním nechte foccaciu vychladnout.
Makronutrienty
11%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 572 kJ | 913 kJ |
Kalorická hodnota | 376 kcal | 218 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,3 g
1,86 g |
3,66 g
1,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,63 SVJ | 0,366 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,1 g
9,03 g |
18,7 g
5,25 g |
Bílkoviny | 17,1 g | 9,92 g |
Sůl | 1,84 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů