Česneková low carb foccacia s tymiánem

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Česneková low carb foccacia s tymiánem

Recept na česnekovou foccaciu je trochu jiný, než znáte - tahle je bez mouky a tím pádem i přirozeně bez lepku.

Je vhodná pro nízkosacharidové stravování (low carb) i jeho přísnější keto variantu.

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.

  2. Strouhanou mozzarellu společně se sýrem přendejte na pánev. Za občasného promíchání zahřejte, dokud se sýry nerozpustí a nespojí.

    Přidejte zbytek ingrediencí, kromě posledních čtyřech surovin a promíchejte.

  3. Těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem, gumovou stěrkou rovnoměrně roztáhněte do tvaru kruhu, tak aby zůstalo dostatečně vysoké a na pár místech propíchněte vidličkou.

    Vložte do trouby a pečte 12 minut.

  4. Poté foccaciu zakápněte olivovým olejem, posypejte nasekaným česnekem a tymiánem, osolte. Vraťte zpět do trouby na dalších 10 minut.

    Před podáváním nechte foccaciu vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte