Červené zelí s bramborovým knedlíkem a tofu plátkem (alias „Tofu-knedlo-zelo“)

Romana Koulová - Uni-Corn

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Červené zelí s bramborovým knedlíkem a tofu plátkem (alias „Tofu-knedlo-zelo“)

I tradiční pokrmy české kuchyně se snadno dají nahradit vegan bezlepkovou verzí. Vyzkoušejte si toto skvělé jídlo vykouzlit na talíři i doma. S tímto receptem to pro Vás bude hračka.

Postup přípravy

  1. cibulku nakrájíme najemno a dozlatova osmahneme na trošce olivového oleje

    nakrájíme zelí, přihodíme k cibulce, zalijeme vodou a necháme dusit

    v průběhu si zelí dochutíme cukrem, octem, solí a skořicí a zahustíme moukou

    zelí je hotové za 35 - 45 minut

  2. brambory si uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nastrouháme, přidáme zbývající ingredience (mouku, krupici, škrob, mléko, olej, sůl) a vypracujeme těsto, z těsta tvarujeme kuličky na pomoučeném válu

  3. připravené knedlíky vložíme do vroucí osolené vody

    poté co vyplavou vaříme něco mezi 5-10 minutami (přesný čas jsem neměřila)

  4. tofu nakrájíme na libovolně velké plátky, které posypeme paprikou, solí a pepřem, lehce

    potřeme olivovým olejem a osmažíme na pánvi

    zbylý olej s kořením z pánve můžeme použít na zakápnutí hotových knedlíků na talíři

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte