Dietní a dobrý oběd.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
40 g |
40 g |
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
60 g |
60 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
20 g |
20 g |
pečené curry, dodá jídlu černou barvu 2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, škrob, sušená rajčata, curry, chilly, kuřecí bujón a sůl. Promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.
-
Cibuli a pórek nakrájíme na nudličky.
Na nepřilnavé pánvi lehce opečeme plátky ananasu.
-
Do rozpálené pánve rozložíme maso a necháme ho z jedné strany opéct bez míchání. Maso dostane černou barvu, ale nebude hořké ani spálené. Černou barvu způsobuje pečené curry koření a med.
-
Maso otočíme na druhou stranu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Necháme opékat asi 2 minuty a začneme míchat, aby se opékala i cibule.
-
Když je maso téměř hotové, přidáme pórek a kukuřici a společně ještě opékáme asi 2 minuty. Servírujeme s rýží a ozdobené kolečkem opečeného ananasu.
Makronutrienty
44%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 468 kJ | 1 770 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 423 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
2,76 g |
40,8 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 4,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,84 g
3,64 g |
10,7 g
13,8 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 41,2 g |
Sůl | 0,274 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů