Černožluté kuře

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dietní a dobrý oběd.

Černožluté kuře

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 400 g
kukuřice sterilovaná 100 g
med včelí 40 g
cibule 80 g
pórek 40 g
ananasový kompot 60 g
škrob jemný 3 lžičky
rajčata sušená v oleji 20 g
kořenicí směs kari, jemné 2 lžičky
chilli sušené mleté 0,5 lžičky
bujón drůbeží, kuřecí 0,5 kusu
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, škrob, sušená rajčata, curry, chilly, kuřecí bujón a sůl. Promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.

  2. Cibuli a pórek nakrájíme na nudličky. Na nepřilnavé pánvi lehce opečeme plátky ananasu.

  3. Do rozpálené pánve rozložíme maso a necháme ho z jedné strany opéct bez míchání. Maso dostane černou barvu, ale nebude hořké ani spálené. Černou barvu způsobuje pečené curry koření a med.

  4. Maso otočíme na druhou stranu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Necháme opékat asi 2 minuty a začneme míchat, aby se opékala i cibule.

  5. Když je maso téměř hotové, přidáme pórek a kukuřici a společně ještě opékáme asi 2 minuty. Servírujeme s rýží a ozdobené kolečkem opečeného ananasu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů