Černožluté kuře
Dietní a dobrý oběd.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 400 g |
kukuřice sterilovaná | 100 g |
med včelí | 40 g |
cibule | 80 g |
pórek | 40 g |
ananasový kompot | 60 g |
škrob jemný | 3 lžičky |
rajčata sušená v oleji | 20 g |
kořenicí směs kari, jemné | 2 lžičky |
chilli sušené mleté | 0,5 lžičky |
bujón drůbeží, kuřecí | 0,5 kusu |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, škrob, sušená rajčata, curry, chilly, kuřecí bujón a sůl. Promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.
-
Cibuli a pórek nakrájíme na nudličky. Na nepřilnavé pánvi lehce opečeme plátky ananasu.
-
Do rozpálené pánve rozložíme maso a necháme ho z jedné strany opéct bez míchání. Maso dostane černou barvu, ale nebude hořké ani spálené. Černou barvu způsobuje pečené curry koření a med.
-
Maso otočíme na druhou stranu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Necháme opékat asi 2 minuty a začneme míchat, aby se opékala i cibule.
-
Když je maso téměř hotové, přidáme pórek a kukuřici a společně ještě opékáme asi 2 minuty. Servírujeme s rýží a ozdobené kolečkem opečeného ananasu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů