Černicovo-černicová tortička

Lucia Mikolášová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Černicovo-černicová tortička

Piškótový korpus, krém z lesných černíc a kokosu, dozdobená čokoládovo-karamelovou ganache, domácimi černicami, kúskami karamelu a kvetmi

Postup přípravy

  1. Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.

  2. Pripravíme si krém zmixovaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.

  3. Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.

    Navrch dáme ganache polevu a dozdobíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte