Celozrnné záviny s hruškami nebo tvarohem

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Celozrnné záviny s hruškami nebo tvarohem

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná celozrnná 500 g
droždí kostka 0,5 kusu
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
cukr třtinový 10 g
vajíčka 1 kus
sůl 1 lžička
olej řepkový 2 lžíce
citrón 0,5 kusu
tvaroh měkký polotučný 2 kusy
vajíčka 1 kus
med včelí 1 lžíce
citrón 0,5 kusu
hrušky 8 kusů
skořice mletá 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
vajíčka 1 kus
mandle lupínky 50 g

Postup přípravy

  1. Těsto nechte vypracovat v pekárně, kdo nemá, musí ručně.

  2. Hrušky nastrouhejte a zceďte šťávu.

  3. Těsto rozdělte na dva díky. Jednotlivě naplňte náplněmi. Nechte ještě 30 minut kynout. Poté potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi, pečte 25 minut na 170 st.

  4. Tvarohový se při pečení nafoukne a proto vám může prasknout, to ovšem nemá vliv na konečnou chuť. Dobrou chuť! V redukci zařaďte v dopoledních časech.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů