Celozrnné záviny s hruškami nebo tvarohem
- 1h:15m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná | 500 g |
droždí kostka | 0,5 kusu |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
cukr třtinový | 10 g |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
olej řepkový | 2 lžíce |
citrón | 0,5 kusu |
tvaroh měkký polotučný | 2 kusy |
vajíčka | 1 kus |
med včelí | 1 lžíce |
citrón | 0,5 kusu |
hrušky | 8 kusů |
skořice mletá | 1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
mandle lupínky | 50 g |
Postup přípravy
-
Těsto nechte vypracovat v pekárně, kdo nemá, musí ručně.
-
Hrušky nastrouhejte a zceďte šťávu.
-
Těsto rozdělte na dva díky. Jednotlivě naplňte náplněmi. Nechte ještě 30 minut kynout. Poté potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi, pečte 25 minut na 170 st.
-
Tvarohový se při pečení nafoukne a proto vám může prasknout, to ovšem nemá vliv na konečnou chuť. Dobrou chuť! V redukci zařaďte v dopoledních časech.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů