- 1h:15m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná 500 g |
500 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
200 ml |
200 ml |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň tvarohová | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň hrušková | |
8 kusů |
8 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Na potření | |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Těsto nechte vypracovat v pekárně, kdo nemá, musí ručně.
-
Hrušky nastrouhejte a zceďte šťávu.
-
Těsto rozdělte na dva díky. Jednotlivě naplňte náplněmi. Nechte ještě 30 minut kynout. Poté potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi, pečte 25 minut na 170 st.
-
Tvarohový se při pečení nafoukne a proto vám může prasknout, to ovšem nemá vliv na konečnou chuť.
Dobrou chuť!
V redukci zařaďte v dopoledních časech.
Makronutrienty
68%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 610 kJ | 815 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,1 g
2,42 g |
29,5 g
3,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,21 SVJ | 2,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,62 g
1,01 g |
6,17 g
1,35 g |
Bílkoviny | 5,98 g | 8 g |
Sůl | 0,277 g | 0,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů