Celozrnné tortily
Pokud nespotřebujete všechno těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte krátce na grilu či pánvi.
- 19m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jíme venku
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečivo
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná | 250 g |
sůl | 0,5 lžičky |
rýžový olej | 90 ml |
voda vlažná | 100 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, práškem do pečiva, vodou a olejem. Vytvořte tak řídké hladké těstíčko se kterým se bude lépe pracovat. Pomocí hnětače toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a pěkně se táhnout. Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál ještě chvíli hníst. Je možné, že ani nevyužijete všechnu mouku. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné. Rozdělte jej na 6 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku.
-
Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata. Pokud máte tál na gril, je také velmi vhodný. To že placku máte otočit, poznáte, že se těsto začne nafukovat a tvořit velké bubliny, 20 sekund z každé strany. Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů