Celozrnné linguine s rajčatovo houbovou omáčkou
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčatová omáčka | 200 g |
žampiony čerstvé | 150 g |
pórek | 20 g |
česnek stroužky | 5 g |
cibule bílá | 30 g |
olivový olej | 20 ml |
rajčata cherry | 100 g |
oregano, dobromysl sušená | 3 g |
sůl | 3 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 100 g |
bazalka čerstvá | 30 g |
olivy černé | 50 g |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
těstoviny celozrnné | 300 g |
Postup přípravy
-
Uvařím Linguine dle návodu na obalu . Mezitím v hrnci osmahnu cibulku, česnek a porek na olivovem oleji. Přidám nakrájené žampiony, rajčata na kousky a olivy .Smažím, dále přidám koření a bazalku a nakonec rajčatovou omáčku. Povařím a nakonec vmíchám smetanu. Osolím a opepřím a podávám na Linguine. Ozdobím čerstvou bazalkou a chedarem na kousky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů