- 1h:40m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná 500 g |
500 g |
250 ml |
250 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Náplň | |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Na potření | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Těsto připravte v pekárně - kdo nemá, musí ručně.
-
Jablíčka nastrouhejte, vymačkejte vodu, přidejte skořici.
Datle, mandle a kokos umixujte, přidejte marmeládu.
-
Těsto rozdělte na několik dílů cca 16 ks. Utvářejte placky, které naplňte
strouhanými
jablíčky.
Uzavřete a spoj položte na vál. Rozmáčkněte lžičkou a
vytvořte důlek, celý koláč potřete rozšlehaným vejcem. Do důlku vložte směs s
datlemi. Nechte
ještě
30 minut kynout. Pečte 30 minut na 180 st.
Makronutrienty
67%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 824 kJ | 1 082 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28 g
4,84 g |
36,8 g
6,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,8 SVJ | 3,68 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,83 g
2,03 g |
11,6 g
2,66 g |
Bílkoviny | 4,72 g | 6,2 g |
Sůl | 0,225 g | 0,296 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů