Obyčajne neobyčajná, ľahká, bezlaktózová, jemná a mäkkučká roláda, ktorá je hotová za 30 minút aj s pečením
- 4h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
80 g |
80 g |
1 lžička |
1 lžička |
40 ml |
40 ml |
40 ml |
40 ml |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
Postup přípravy
-
4 žĺtka vymiešame do hustej peny s 80g pomletého trstinového cukru a 1čl vanilkového cukru. Počas miešania postupne pridávame 0,4dcl vlažnej vody. Pred koncom miešania pridáme 0,4dcl kokosového oleja. 4 bielka vymiešame dotuha so štipkou soli zvlášť. V miske si navážime 100g hladkej špaldovej múky, 40g celozrnnej špaldovej múky a pridáme 1čl vínneho kameňa a premiešame. Múku zľahka zamiešame do žĺtkovej peny na striedačku so snehom. Cesto natenko roztrieme do väčšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov 15 minút.
-
V miske si zmiešame hustý čučoriedkový lekvár s jablkovou detskou výživou a touto zmesou natrieme ešte horúci korpus hneď ako ho vyberieme z rúry a pomocou papiera na pečenie ho zvinieme do rolády. Prekryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.
Makronutrienty
79%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 887 kJ | 1 038 kJ |
Kalorická hodnota | 212 kcal | 248 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,4 g
24,6 g |
42,5 g
28,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,64 SVJ | 4,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,61 g
3,75 g |
6,57 g
4,38 g |
Bílkoviny | 4,18 g | 4,89 g |
Sůl | 0,179 g | 0,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů