- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný 100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Celer očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, zakapeme citronem a promícháme, aby celer nezhnědl.
-
Kiwi oloupeme. Jedno nakrájíme na drobno a jedno na plátky. Přidáme jogurt, hořčici, med a na drobno nakrájené kiwi. Promícháme a necháme v ledničce vychladit.
-
Servírujeme ozdobené druhým na plátky nakrájeným kiwi.
Makronutrienty
80%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 237 kJ | 1 143 kJ |
Kalorická hodnota | 56,6 kcal | 273 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,6 g
1,92 g |
56,2 g
9,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,16 SVJ | 5,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,469 g
0,07 g |
2,26 g
0,336 g |
Bílkoviny | 2,36 g | 11,4 g |
Sůl | 0,22 g | 1,06 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů