Celerový salát - LC

Celerový salát - LC

Vánoční salát nemusí být nudný, stačí malá chvilka a může vypadat i trochu zajímavě, aneb jíme i očima :-)

Já jsem dnes doladila celerový salát, který je úplně bez brambor a je výborný :-)

od Kateřina Rajchmanová-Katriona, děkujeme!

Postup přípravy

  1. Celer, mrkev a petržel oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte ve vodě.

    Na posledních pár minut k zelenině přidejte i hrášek.

  2. Uvařenou zeleninu nechte zchladnout, potom k ní přidejte nakrájené vajíčko, bílky, okurky a cibuli.

    Nakonec vmíchejte "majonézou" z vařených žloutků a nechte uležet, nejlépe do druhého dne.

  3. Salát můžete podávat s rybou,masem nebo i jako samostatné jídlo.

    Dobrou chuť.

  4. TIPY:

    - salát dělám společný, pro dospělé akorát přidávám ještě trochu klasické majonézy, pepř a více soli

    - jestli chcete zmírnit nadýmavé účinky cibule, párkrát jí přelijte vařící vodou

  5. Majonéza:Vařené žloutky rozmačkejte vidličkou a postupně přidávejte zakysanou smetanu a zároveň stále mačkejte ať je "majonéza" co nejvíc hladká.

    2. Na dochucení můžete přidat hořčici, sůl a po kapkách citrónovou šťávu.

    3. Nakonec můžete "majonézu" trochu prošlehat mixérem, klasickým, ne ponorným.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte