Celerový salát - LC
Vánoční salát nemusí být nudný, stačí malá chvilka a může vypadat i trochu zajímavě, aneb jíme i očima :-) Já jsem dnes doladila celerový salát, který je úplně bez brambor a je výborný :-) od Kateřina Rajchmanová-Katriona, děkujeme!
- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Oslava
- Saláty
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 600 g |
mrkev | 2 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
hrášek mražený | 50 g |
cibule | 0,5 kusu |
nakládané kyselé okurky | 5 kusů |
pažitka nať čerstvá | 1 lžíce |
vajíčka | 1 kus |
vaječný bílek | 3 kusy |
sůl | 1 lžička |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
vaječný žloutek | 3 kusy |
zakysaná smetana | 200 g |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Celer, mrkev a petržel oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte ve vodě. Na posledních pár minut k zelenině přidejte i hrášek.
-
Uvařenou zeleninu nechte zchladnout, potom k ní přidejte nakrájené vajíčko, bílky, okurky a cibuli. Nakonec vmíchejte "majonézou" z vařených žloutků a nechte uležet, nejlépe do druhého dne.
-
Salát můžete podávat s rybou,masem nebo i jako samostatné jídlo. Dobrou chuť.
-
TIPY: - salát dělám společný, pro dospělé akorát přidávám ještě trochu klasické majonézy, pepř a více soli - jestli chcete zmírnit nadýmavé účinky cibule, párkrát jí přelijte vařící vodou
-
Majonéza:Vařené žloutky rozmačkejte vidličkou a postupně přidávejte zakysanou smetanu a zároveň stále mačkejte ať je "majonéza" co nejvíc hladká. 2. Na dochucení můžete přidat hořčici, sůl a po kapkách citrónovou šťávu. 3. Nakonec můžete "majonézu" trochu prošlehat mixérem, klasickým, ne ponorným.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů